RSS

Iskolai rendkívüli szünettel kapcsolatos tudnivalók

08 dec

Tisztelt Szülők, Tanulóink!

A tegnapi nap folyamán egy olyan kollégánk tesztje lett covid pozitív, akinek a szerdai nap még negatív volt a covid tesztje. Viszont csütörtökön, pénteken több kollégával is, a munkájából adódóan, kontaktja volt.

Ezért a mai (december 8.) naptól 10 kollégánk van karanténban, ebből csak egy kollégáról tudjuk, hogy a napokban jöhetne dolgozni. Ezért a Klebelsberg Központ, a fenntartónkkal egyetértésben, javaslatunkra, négy nap rendkívüli szünetet rendelt el 12.08-tól 12.11-ig, illetve 12.12-ei szombati munkanapra tanítás nélküli munkanapot rendeltem el saját hatáskörömben.

Így a szünet utáni első tanítási nap december 14-e hétfő. Akkor is lesz még néhány pedagógus, aki az osztályban ülő gyerekeknek otthonról online tartja majd az órát. Ez azt jelenti, hogy az iskola a tanulók részére szünet idején nem látogatható, és tanítás nincs, digitálisan sincs. 12-én szombaton a tanítás nélküli munkanapon igény szerint felügyeletet megszervezzük. A rendkívüli szünet miatt kieső négy tanítási nap pótlására a második félévben kerül sor, ennek módjáról később tájékoztatom Önöket.

A rendkívüli szünetben biztosított étkeztetéssel kapcsolatban is kezdetben bizonytalanok voltunk, de az egyeztetéseket követően, a kialakult álláspontnak megfelelően, a tanulók étkeztetését igény szerint, ugyan úgy, mint az előző, a digitális munkarend szerinti tanítási napokban, a konyha biztosítani fogja a felmérések szerint. Kérem ezirányú kérésüket az osztályfőnökök felé jelezni szíveskedjenek.

Végül elnézést kérünk, hogy ilyen váratlan helyzet elé állítottuk Önöket, de azt gondolom, hogy ilyen helyzetben gyors és határozott intézkedéseket kell hozni, ami nem csak a tanulóink érdekét, egészségét szolgálja, de járványügyi szempontból a városnak is fontos.

Köszönöm megértésüket és türelmüket, remélem az intézkedések következtében a szünet előtt még egy hétre találkozhatunk gyermekeikkel, hogy a tanulásszervezésen kívül mi is részesei lehessünk gyermekük karácsonyi várakozásásnak.

Wallinger Endre intézményvezető

 
1 hozzászólás

Szerző: be 2020. december 8. hüvelyk Uncategorized

 

1 responses to “Iskolai rendkívüli szünettel kapcsolatos tudnivalók

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .